Akupunktur är även det en bra behandlingsmetod

För smärta finns det olika behandlingsmetoder och experter att vända sig till. Det är inte bara en kiopraktor som kan hjälpa dig utan det kan även en naprapat, en fysioterapeut eller en akupunktör. Akupunktur är bra dör dig som har ont i dina leder och muskler. 

Ursprunget till akkupunktur kommer från traditionell kinesisk medicin som sedan har kommit att utvecklas en hel del. Nu används den även i stora delar av västvärlden. Dock är det skillnader mellan traditionell kinesisk akupunktur och västerländsk akupunktur.

Akupunkturbehandling går att få i kroppens alla delar. Du kan få det i ryggen, armarna, händerna, knäna, fötterna så väl som det finns akkupunktur på öronen. 

Innan en behandling kan påbörjas måste du svara på frågor om dig själv och berätta om dina besvär. 

Behandlingen sker med hjälp av nålar som sticks in i din kropp. Du börjar med att ta av dig kläderna och lägger dig sedan ner. Du kan ligga på mage, rygg eller sidan, det beror på var du ska behandlas. 

Sedan så påbörjar akupunktören behandlingen genom att ta tunna nålar och placera dessa i akupunkturpunkter. Det är ett visst antal mycket tunna, sterila nålar sticks in i muskler, senor eller bindväv. Nålarna placeras i så kallade akupunkturpunkter. När behandlaren snurrar på nålarna stimuleras vävnaden.

Dessa nålar kan placeras på det område du har ont, men även lång bit ifrån. Det är akupunktörens som utifrån dina problem som bestämmer hur många nålar det behövs. Vanligast är det fem till tolv nålar per behandling.

27 May 2020